2016. Szeptember 15-16-17-18.
Jazzy Fesztivál 2016

2016 június 2-5.
Budapest Essentials

2016 június 23-26.
Kaláka fesztivál


2014 évi produkciók

Archívum: 2015,  2014, 2013,  Aktuális produkciók >>
 • Zsidó Nyári Fesztivál

  2014 augusztus 31 - szeptember 7.

  Blog post image

  A Zsidó Nyári Fesztivál 2014-ben is közel harminc programmal várja közönségét Budapest belvárosában augusztus 31-től szeptember 7-ig!
  Az összművészeti fesztivál ezúttal is a tradicionális zsidó kultúra elemeiből építkezik, a programok sokszínűsége azonban igazi multikulturális eseménnyé emeli az egy hetes rendezvényt, amelynek központi helyszíne idén is a Dohány utcai zsinagóga. A Fesztivál felvezető programja ebben az évben a világszerte hatalmas sikerrel játszott Broadway-musical, a Hegedűs a háztetőn a veszprémi Pannon Várszínház előadásában. A darab különlegessége, hogy a műbe a játék szerves részeként épül be a nemzetközi hírű Budapest Klezmer Band élő zenéje.

 • Jazzy Fesztivál

  2014. augusztus 16-18.

  Blog post image

  A Jazzy Rádió idén 4. alkalommal rendezi meg a népszerű Jazzy Fesztivált, azoknak, akik tudják, hogy a jazz élőben az igazi. Egy felejthetetlen 3 napos hétvége októberben a Jazzy nagyjaival!
  Először érkezik Magyarországra a legendás Shakatak és szintén ezen a fesztiválon debütál hazánkban a jellegzetes hangú Mario Biondi is! A jazz zene ínyenceinek pedig a Jeff Lorber Fusion válogatott összeállítású csapata fog minőséig zenei élményt nyújtani.
  A külföldi zenekarokat olyan népszerű haza fellépők koncertjeivel vezetjük fel, mit Radics Gigi, Fool Moon és a Jazzy Dalverseny, majd az amerikai "év felfedezettje" díjat is nyert Peet Project.

  Fellépők

  Radics Gigi

  Gigit nem kell bemutatni a zeneszerető közönségnek, hiszen 2012-es Megasztár-győzelme idején egy ország kedvelte meg a rendkívüli tehetségű fiatal énekesnőt. Karrierje azóta is töretlenül ível felfelé: Telt házas koncertek, nagy sikerű bemutatkozó album, méltatás és koncertmeghívás Michael Jackson producerétől, Quincy Jones-tól. A 2014-es Jazzy Fesztivált aligha nyithatná meg izgalmasabb koncert, mint Gigi és kiváló zenészbarátainak fellépése.

  Mario Biondi

  A varázslatos hangú, szicíliai születésű olasz énekes a jazz és a soul egyik legnevesebb európai előadója, aki a kontinens zenei élvonalába This Is What You Are c. slágerével robbant be 2006-ban. Ma már többszörös platinalemezes sztár, az Incognito, Chaka Khan és Al Jarreau zenei partnere. Magyarországon a Jazzy Fesztiválon debütál, ahová legutóbbi, Sun című albumának zenei anyagával érkezik.

  Peet Project

  Lendületes jazz, funky és pop huszonéves zenészektől, a szólóhangszerek között hegedűvel, mindez kiegészítve egy csipetnyi énekkel. A 2009-es Jazzy Dalverseny győztesei, akik 2013-ban két nagy amerikai jazz fesztiválon is felléptek - utóbbin elnyerték az "Év felfedezettje" címet. A Jazzy Fesztiválra a vadonatúj saját szerzemények mellett egyedi hangszerelésű feldolgozásokkal is készülnek.

  Jeff Lorber Fusion

  A fúziós jazz mestereinek fellépése igazi csemegét ígér a dallamos és élvezetes improvizatív muzsika kedvelőinek. A formáció 2013-as Hacienda c. albuma méltán kapott Grammy jelölést, virtuozitásuk minden bizonnyal a hazai közönséget is elvarázsolja majd. Budapesten Jeff Lorber billentyűs és Jimmy Haslip basszusgitáros (Yellowjackets) mellett Patrick Lamb szaxofonost és Lionel Cordew dobost (Barbra Streisand, Special EFX, Mike Stern) láthatjuk a színpadon.

  Fool Moon

  Az acapella, azaz hangszeres kíséret nélküli éneklés mesterei, akiket a szakma és a közönség egyaránt Európa legjobbjai között ismer el. 2001-es megalakulása óta az ötfős formáció együtt dolgozott a legismertebb hazai előadókkal (Presser Gábor, Szirtes Edina „Mókus”, Magna Cum Laude, Takács Nikolas), elnyert számos nemzetközi díjat és összesen 15 országban koncertezett. Izgalmas feldolgozásokat és saját dalokat tartalmazó repertoárjuk nagyszerű koncertet ígér a Jazzy Fesztivál közönségének.

  Shakatak

  Az 1980-ban alapított Shakatak nem csupán a jazz-funk kedvelőinek körében ismert, hiszen számos daluk vezette a slágerlistákat az elmúlt bő 30 évben. A dallamos, fülbemászó zenét játszó brit csapat azon kevés zenekar egyike, akik évtizedek óta változatlan felállásban játszanak és évről évre új albummal jelentkeznek. Magyarországon a Jazzy Fesztiválon debütálnak, ahová nagy slágereik mellett hamarosan megjelenő új lemezük dalait is elhozzák.

  Galéria

  Galéria és letöltések

 • Helló Budapest! Fesztivál

  2014. augusztus 7-10.
  Zenei kavalkád a budapesti nyárban a 25 éves Juventus Rádióval.
  Augusztus 7-10. MOM Kulturális Központ színháztermében és különleges hangulatú belső kertjében került megrendezésre a budapesti nyár legszínesebb zenei fesztiválja.
  A fesztivál négy napján különböző zenei sílusok elevenedtek meg: Charlie, FoolMoon, Nyári Károly, Éliás Gyula jr, Csordás Tibi, Gájer Bálint, Kefir, Kocsis Tibi, Lányi Lala, Vastag Tamás, Studio11 Ensemble, Harmonia Garden, Lombos El Marci & a Juhász Attila Jazz Quartet biztosítottak nekünk fergeteges hangulatot.
  Szombaton vendégül láthattuk Dr. Kiss Gergő hráomszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, aki nemrégiben megjelent könyvét dedikálta a fesztivál látogatóinak. Gergővel a koncertek szünetében egy rövid interjút is készítettünk.
  A fesztiválra elkísértek minket a Gézengúz Alapítvány munkatársai, akik az alapítvány küldetésével és munkájával ismertették meg az érdeklődőket.

 • Fatemplom Fesztivál 2014

  2014 július 18-20.

  Blog post image

  Régen, egy szép grúz filmben hallottam ezt a mondatot, lehet, hogy nem szó szerint így hangzott, de az emlékezetemben így ragadt meg. A filmben egy idős asszony mondta. Visszatért régi lakóhelyére, ahol távozása óta sok minden átalakult. Az asszony egy járókelőt kérdezett: ez az út vezet a templomhoz? A templomot már lebontották – hangzott a válasz.
  Persze ez régen volt, de lehet, hogy Rátóti Zoltánt, magyarföldi polgármesterként hasonló gondolat vezette. Az út meg volt, gyönyörű helyre vezetett, szinte sugározta: itt egy templomnak kell állnia!
  Két éve áll a magyarföldi fatemplom, érdemes elindulni a hozzá-vezető úton, kivált, ha a templomban és a templomra néző szabadtéri színpadon remek muzsika szól.

  Galéria

  Galéria és letöltések

 • Kaláka Fesztivál, Eger

  2014 június 26-29.

  Blog post image

  Kaláka Fesztivál 2014. Folkzenei fesztivál Egerben. 2014 nyarán sok zenével, táncházzal, kiállítással, filmvetítéssel és szórakoztató programok sokaságával készülnek a szervezők. Ezen a nyáron a noszvaji De La Motte kastély is csatlakozik az egri programhoz, mint fesztiválhelyszín. A kastély falai között verskoncerttel emlékeznek Balassi Bálint születésének 460. évfordulójára. Születésük 150. évfordulója alkalmából Gárdonyi Géza és Bródy Sándor kiemelt figyelmet kap az idei, immár 35. Kaláka fesztiválon, amelyet június 26. és 29. között rendeznek meg Egerben. A magyar irodalom két nagy, egri kötődésű alakjára kiállításokkal, megzenésített versekkel, emléktúrával és faültetéssel emlékeznek.

  Galéria

  Galéria és letöltések

 • Balett turné Anglia

  2014. november 3. - december 28.

   

  November 3- 5. - Bromley the Churchill Theatre - The Nutcracker
  November 6- 8. - Aylesbury Waterside Theatre - The Nutcracker
  November 10-11. - Stoke Regent Theatre - Swan Lake
  November 13-15. - New Wimbledon Theatre - The Nutcracker
  November 19-20. - Truro Hall for Cornwall - Giselle
  November 21-22. - Truro Hall for Cornwall - Swan Lake
  November 23-24. - Croydon Fairfield Halls - The Nutcracker
  November 25. - Croydon Fairfield Halls - Romeo & Juliet
  November 27-29. - Lowestoft Marina Theatre - The Nutcracker
  December 21. - Watford Colosseum - Swan Lake
  December 22-24. - Watford Colosseum - The Nutcracker
  December 26-28. - Guildford G Live - The Nutcracker

 • St. Martin

   

  Blog post image

   

 • Aladdin on Ice (Spanyolország)

   

  Blog post image

  Csodálatos történet a koldusfiú és a hercegnő szerelméről, melynek pillanatait a profi csapat gyönyörű kosztümökkel, varázslatos díszletekkel és nem mindennapi látványelemekkel teszi mindenki számára feledhetetlenné. A műsorban bepillantást nyerhetünk Aladdin küzdelmeibe Jázminért, akivel közös kalandjaikat a kiváló korcsolyázókból álló művészcsoport eleveníti meg. A jégen feltűnik a gonosz Jafar is, aki még izgalmasabbá teszi a történetet kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Galéria

  Galéria és letöltések

Copyrights 2015 StudioArt Egyesület