2016. Szeptember 15-16-17-18.
Jazzy Fesztivál 2016

2016 június 2-5.
Budapest Essentials

2016 június 23-26.
Kaláka fesztivál


2013 évi produkciók

Archívum: 2015, 2014, 2013,  Aktuális produkciók >>
 • A Hungarian Sinfonietta turnéja

  2013 ősze

  Blog post image

  2013 őszén a StudioArt támogatásával franciaországi és svájci templomi koncertturnén vett részt a Hungarian Sinfonietta. A magyar zenészekből álló kamarazenekar fellépett többek között Lyon, Bordeaux, Toulouse, Nizza, Dijon és Genf katedrálisaiban és bazilikáiban. A nagy sikerű koncerteken Vivaldi és Pergolesi népszerű klasszikusai csendültek fel, de elhangzott Bach "Air" című műve is.

  Galéria

  Galéria és letöltések

 • A Pannon Filharmonikusok koncertsorozata

  2013. december 22 - 2014. január 05.

  Blog post image

  2013 decemberében indult útjára az a 10 hangversenyből álló koncertsorozat, amely az Armel Produkció és a Pannon Filharmonikusok együttműködésének köszönhetően jött létre. A három hetes turné során a Pannon Filharmonikusok fellépett Svájc és Németország kiemelkedő hangversenytermeiben.

  Galéria

  Galéria és letöltések

  Részletes program

 • Zsidó Nyári Fesztivál

  2013 augusztus 25 - szeptember 2.

  Blog post image

  A Zsidó Nyári Fesztivál mára Magyarország egyik legjelentősebb, leglátogatottabb, legnagyobb érdeklődést kiváltó kulturális-művészeti rendezvényévé nőtte ki magát. A társadalom olyan rétegeit is megmozgatja a nyár utolsó hetében megrendezett fesztivál, amelyek egyébként évközben kevésbé tanúsítanak érdeklődést a különböző kulturális rendezvények iránt. Az érdeklődők nemcsak bepillantást nyernek egy általuk addig alig ismert kultúrába, de annak részesévé is tudnak válni. Megismerhetik egy több ezer éves kultúra szokásait, ünnepeit illetve azokat a művészeket, előadókat akiknek köszönhetően számos különleges élménnyel gazdagodnak.

  Galéria

  Galéria és letöltések

  Fellépők

  Berki Tamás

  Náray Erika

  Bornai Tibor

  Polgár Judit

  Elsa Valle énekesnő

  Hábetler András operaénekes

  Fischer Ádám karmester

  László Boldizsár énekes

  Kálmándi Mihály operaénekes

  Miskolci Szimfonikus Zenekar

  Takács Nikolas énekes, zeneszerző

  Osztrák-Magyar Haydn Zenekar

  Hábetler András operaénekes

  Bretz Gábor operaénekes

  Korcsolán Orsolya hegedűművész

  Gál Erika operaénekes

  Kovács László karmester

  Harcsa Veronika – énekes, dalszerző

  Budapest Klezmer Band

  Liszt Ferenc Kamarazenekar

  Palya Bea

 • Kaláka Fesztivál, Eger

  2013 június 27-30.

  Blog post image

  1969. november 26-án a budapesti Ádám sörözőben megalakult a Kaláka együttes. A magyar és külföldi költők megzenésített verseivel gyorsan népszerűek lettek itthon és külföldön egyaránt. Miskolcon is sokat muzsikáltak. Ott érkezett egy szép felkérés: kellene valamilyen nyári zenés produkciót létrehozni a Diósgyőri várban. A Kaláka akkor már több Nyugat-európai folkfesztiválon is fellépett, így hamar megszületett az ötlet: folkzenei fesztivál, a Diósgyőri várban. Az első rendezvény 1980 júliusában volt.
  A Kaláka Fesztiválon a kezdetektől jelen volt a folkzene valamennyi műfaja, stílusirányzata az autentikus népzenétől az énekelt versen át, a folk-jazz, folk-rorck, blues és világzenéig.

  Galéria

  Galéria és letöltések

  Fellépők

  Kaláka

  Jó házigazdaként végigmuzsikálják a fesztivált: fellépnek a Verskoncerten, muzsikálnak a Gyerekfesztiválon, énekelnek az Ökumenikus istentiszteleten. A szokásos vasárnap este 8 órai koncertjükre pedig – mint minden évben – különleges műsort állítanak össze.

  Napra

  Both Miklós már többször fellépett a Kaláka Fesztiválon, úgyhogy régi nézőinknek nem kell bemutatni. Az eredeti elképzelés az volt, hogy egy másik formációval (Folkside) szerepel idén, de sajnos az egyik zenésztársnak közbejött valami, így a Napra együttes muzsikáját hallgathatja a közönség.

  Parapács zenekar

  Az együttes a – több évtizedes kihagyás után ismét megrendezett - „Fölszállott a páva” televíziós népzenei tehetségkutató verseny zenekari kategóriájának győztese.

  SMiqueu és Baltazar Montanaro

  Miqueu Montanaro régi „törzselőadója” a Kaláka Fesztiválnak, de az utóbbi években fia, Baltazar is többször muzsikált a rendezvényen. Volt már apjával duóban és belga zenekarával a ZEF-fel is.

  Palya Bea

  "Az én lelkem lakhelye mintha a magyar földtől délkeletebbre lenne. Balkáni, kis ázsiai tájakra vágyom, ahol közel ring a tenger, fülemnek e népek hangszerei, énekei kedvesek igazán. Ha képzeletem odaröpít, mese indul bennem, az Ezeregy éjszaka Seherezádéja leszek, az életemről, az életemért zengem a dalokat, szövöm a történeteket. A szefárd zene a Spanyolországból menekült zsidóságé, akik a mai bolgár, török, görög, szíriai területeken találtak új hazát...."

  Söndörgő

  A Söndörgő együttes az egyik legfrissebb, leglendületesebb zenét játszó zenekar a hazai világzenei palettán. A zenekar 1995-ben Szentendrén alakult, az Eredics fiúk a gimnáziumi éveik alatt ismerkedtek meg és kezdtek együtt muzsikálni Buzás Attilával. Részben családi indíttatásból valamennyien szorosan kötődnek és vonzódnak a délszláv népzenéhez, s feladatuknak érzik annak koncertszerű bemutatását.

  Cimbaliband

  Zenéjükben a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában történik, mert ők egy igazi “multikulti” zenekar. Szerb harmonikás, magyar hegedűs, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros, mindez egy sejtelmes női énekhanggal, és egy jazzdobossal megfűszerezve.

  Hot Jazz Band

  A "hot jazz” a kifejezést a jazz leírására használják, különösképp a korai jazz-re (1917-1932) és a swingre (1932-1947) vonatkozóan, utalva izgalmas és energikus természetére. Az 1985-ben alakult Hot Jazz Band az 1920-as, '30-as, '40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsa, a háború előtti magyar filmek slágereinek és a jazzkorszak népszerű amerikai szórakoztató-zenéjének eredethű megszólaltatója.

 • Fatemplom Fesztivál Magyarföldön

  2013 július 19-21.

  Blog post image

  Régen, egy szép grúz filmben hallottam ezt a mondatot, lehet, hogy nem szó szerint így hangzott, de az emlékezetemben így ragadt meg. A filmben egy idős asszony mondta. Visszatért régi lakóhelyére, ahol távozása óta sok minden átalakult. Az asszony egy járókelőt kérdezett: ez az út vezet a templomhoz? A templomot már lebontották – hangzott a válasz.
  Persze ez régen volt, de lehet, hogy Rátóti Zoltánt, magyarföldi polgármesterként hasonló gondolat vezette. Az út meg volt, gyönyörű helyre vezetett, szinte sugározta: itt egy templomnak kell állnia!
  Két éve áll a magyarföldi fatemplom, érdemes elindulni a hozzá-vezető úton, kivált, ha a templomban és a templomra néző szabadtéri színpadon remek muzsika szól.

  Galéria

  Galéria és letöltések

  Fellépők

  Gryllus Vilmos

  „Szeretek énekelni. Felnőtteknek azért, hogy meghallgassák. Gyerekeknek azért, hogy ők is énekeljenek."

  MagyarVista Social Club

  A formáció nevét egy népművészetéről híres erdélyi, kalotaszegi falu, Magyarvista után kapta. Ez amellett, hogy egy szójátékkal utal a világhírű kubai muzsikusokra, azt fejezi ki, hogy nekünk, magyaroknak is van mire büszkének lennünk. Azon dolgozunk, hogy sajátos hangvétellel, jól felismerhető egyéni stílusban hozzunk közel egymáshoz különböző zenei világokat.

  Brina (Szlovénia)

  A Brina zenekart – nevét a vezető énekesről Brina Vogelnikről kapta – a zenészek szabad, friss és merész zenei megközelítések iránti vágya hozta létre 2003-ban, miután Brina Vogelnik elhagyta korábbi zenekarát a Stringsi-t. Ez a hattagú zenekar régebben zenei motívumait a tradicionális zenei világból nyerte, melyeket átrendeztek és élettel töltöttek meg, bár az utóbbi időben egyre inkább saját művekből áll a repertoár.

  Szirtes Edina Mókus − énekes, hegedűs, zeneszerző

  Hegedűművész diplomáját a szegedi Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte 2002-ben, majd zeneszerzéssel kezdett foglalkozni. Írt zenét többek között a Szegedi Színkör, Szegedi Kortárs Balett, Kováts Kriszta Színháza, Baltazár Színház és a Magyar Rádiószínház számára, de a 2010-es tűzijáték zenéjét is ő szerezte.

  Igricek

  Az Igricek Együttes 1986-ban alakult Nagykanizsán. Az elmúlt 20 évben a zenekar tagjai többször változtak. Jelenlegi felállásban klasszikus zenészek, jazz-zenészek és népzenészek alkotják. Nem főállású zenészek, mindannyian polgári foglalkozással is rendelkeznek.

  Kereplő Színház

  “25 éve közös a pályánk és közös az életünk, jelenleg a Kolibri Színházban dolgozunk mindketten színész, bábszínész rendező, tervező munkakörökben, s mellette a Kolibri Színház színész bábszínész képző stúdiójában tanítunk mindketten mindent a bábról és bábozásról.A Kereplő Családi Színház kettőnk külön vállalkozása.”

 • EDDA-musical: A Kör

  2013

  Blog post image

  Az életünk egy kör, amely egyszer bezárul, de addig minden pillanatát élvezni kell. A musical szereplői menekülve a társadalmi problémák és feszültségek elől a szerelemben, a szabadságban és a rockban keresnek menedéket, boldogságot. A történet egy külvárosi mese, ahol főhősünk egy szerelmi csalódás miatt elindul a nagyvilágba, abban bízva, hogy megtalálja amit keres: az igazi szerelmet, a sikert és a boldogságot. De nem csak jó barátok, hanem "rosszak" is keresztezik útját. Vajon a hit és a szerelem elég erőt adnak-e neki, hogy győzedelmeskedni tudjon a gonosz elleni küzdelemben. Te, mindennap dönthetsz jó és rossz között!

  Galéria

  Galéria és letöltések

  Fellépők

  A SZIGET SZÍNHÁZ előadása

   

  Dalszöveg szerző: Pataky Attila

  Zeneszerző: Gömöri Zsolt

  Forgatókönyvíró: Oravec János

  Rendező: Pintér Tibor

   

  Elmo - Pintér Tibor

  Írisz - Tunyogi Bernadett, Békefi Viktória

  Szezár - Tóth Attila, Bencze Sándor

  Szalsza - Koós Réka, Janza Kata

  Angóra - Szabó Dorottya

  Fausztusz - Makrai Pál, Buch Tibor

  Jolán - Lőrincz Andrea

  Frédi - Várfi Sándor

  Toha - Balogh Máté

  Para - Mohácsi Márk

  Miu - Papp Letícia

  Menedzser - Bencze Sándor

  Kisfiú - Bakos Attila

   

  Díszlet: Domján Gábor

  Koreográfus: Nádasdy András, Patuzzi Mónika

  Producer: Pintér Tibor

Copyrights 2015 StudioArt Egyesület